Virusvask og spamfilter

Vi tilbyr effektiv fjerning av uønsket reklamee-post og virusvedlegg gjennom vår virusvask og spamfilter, også til deg som ikke har domene registrert hos oss.

Postfix logo

Tjenesten er basert på antispamsystemet Postfix og er det absolutt beste filtret for effektiv vask av e-post. Filtret sorterer vekk spam e-post, stopper skadelig programvare før den når e-postserver og  har muligheter for å hvitliste eller svarteliste avsendere.

De spiller ingen roll om du har Linux, Unix, OSX eller Microsoft Windows mailserver i din ende, filtret mottar all e-post før all skannet e-post sendes videre til e-postserver som da fordeler dette videre til deres lokale e-post kontoer.

Håndtering av spam

Spam kan slettes, tagges og videresendes eller legges i karantene slik at hvis noe av mistak merkes som spam, vil du fortsatt ha mulighet å finne e-posten i etterkant og da videresende den til riktig mottaker.

I kontrollpanelet kan du søke på mottaker/avsender, emne og tidspunkt for å finne en e-post som eventuelt burde blitt sendt igjennom.

Vanlige spørsmål om vår virusvask og spamfilter:

Hvordan unngår jeg å motta spam?

Ved å ha e-postadresser til ansatte på nettsiden i tillegg til den generelle kontaktadressen vil roboter skanne igjennom nettsidene og spare disse i databaser som senere brukes til massutsendelser. I tillegg er det fortsatt lovlig å sende uadressert reklame til den generelle e-posten som ofte brukes til disse massutsendelser.  Mailene blir også stadig mer målrettede, sofistikerte og utgir seg ofte for å være ordrebekreftelser fra kjente bedrifter som ofte lurer mottakeren å klikke. Vårt filter fra stopper disse e-poster i de fleste tilfeller før dem når din mailserver.

Unngår jeg all spam med deres tjeneste?

Dessverre finnes det ingen 100% sikker metode for å skille spam fra annen e-post. Men vårt spamfilter filtrer bort mesteparten og hvis noe likevel går igjennom anbefaler vi å manuelt legge inn disse på blacklisten for å forbedre filtret.

Har dere Whitelist- og Blacklist-funksjon?

Ja, i kontrollpanelet kan administrator sette domener eller e-posteradresser på en Whitelist som alltid skal gå igjennom filtre eller en Blacklist som da alltid blokkerer e-post.

Spiller operativsystem til mailserveren noe roll?

Postfix virker (eller har kjørt) på AIX, BSD, HP-UX, Linux, OS X, Solaris og, generelt sett, på alle Unix-lignende operativsystem som leveres med en C-kompilator og leverer en standard POSIX utviklingsmiljø. Det er standard MTA for OS X, NetBSD og Ubuntu.

Kan jeg selv administrere innstillinger for spamfiltre?

Ja, vi sender over tilgang til kontrollpanel som kjøres i din nettleser der du selv kan lage regler eller endre innstillinger.

Fordeler med et fungerende spamfiltre

  • Da spam-eposter ikke når innboksen til mottakeren sparer den ansatte tid med å flagge å slette e-poster.
  • Virus eller annen skadelig programvare som for eksempel trojaner eller ransomware kan stoppes før den når nettverket til bedriften og kan spare bedriften for vesentlige kostnader og datatap.

Relevante linker:

http://www.postfix.org

http://spam.fail

https://www.spamhaus.org

http://spamassassin.apache.org

https://en.wikipedia.org/wiki/Greylisting

https://en.wikipedia.org/wiki/DNSBL

https://en.wikipedia.org/wiki/SpamAssassin

https://en.wikipedia.org/wiki/DNSWL